Civic club holland

Welke auto’s hebben het vaakst een reparatie nodig?

Geplaatst op

Uit onderzoek blijkt dat auto’s van het merk Alfa Romeo de meeste reparaties nodig hebben, maar reparatie aan een Porsche zijn de duurste.

Alfa Romeo, Porsche en Land Rover

Alfa Romeos, Porsches en Land Rovers hebben meer kans om te lijden onder falende onderdelen dan enig ander automerk, met meer dan een derde van hun eigenaars die aanspraak maken op garantiebeleid in 2016. Volgens de verzekeringsgegevens liepen de gemiddelde reparatiekosten per merk sterk uiteen. De gemiddelde kosten voor het repareren van Porsche-onderdelen bedroegen 1.019,07 euro, vergeleken met Alfa Romeo’s cijfer van 355,47 euro – ondanks het feit dat deze laatste meer gevallen van mislukking heeft. Dit komt doordat Alfa Romeo onderdelen goedkoper zijn dan die van Porsche.

Als we deze claims vergelijken met het aantal polissen per fabrikant, blijkt uit de cijfers dat 40 procent van Alfa Romeos, 36 procent van Porsches en 34 procent van Land Rovers in 2016 onderdelen hebben laten repareren. Chrysler en Mercedes-Benz completeren de top vijf van slechtst presterende auto’s op basis van deze maatregel, gevolgd door Jaguar, Lexus, BMW, Volvo en Citroen.

Japanse auto’s

Japanse fabrikanten komen gunstiger uit de bus en lijken de Europese rivalen in te halen als de meest betrouwbare voertuigen op de weg. Eigenaren van Honda, Subaru, Suzuki en Toyota-auto’s claimden slechts 3 tot 6 procent van de polissen in 2016. Super-minis en hatchbacks zagen ook proportioneel minder claims, waarschijnlijk vanwege hun grotere eenvoud. Onder 10 percent van garanties die door Slimme, Kia, Zetel, Ford en Hyundai eigenaars worden gehouden werd geëist tegen.

Garantie

De directe garantie zei dat de meeste delenreparaties van merken in hoogste vijf voor as en opschortingskwesties, samen met elektroproblemen waren. Versnellingsbakreparaties kwamen minder vaak voor, maar hun gemiddelde kosten waren een oogstrelende €1.250 over het hele kwintet. Er waren grote verschillen tussen de gemiddelde kosten per fabrikant, zelfs als rekening wordt gehouden met het perifere cijfer van Porsche – meer dan 400 euro hoger dan het op een na hoogste, BMW.

Hoewel Alfa Romeos de meest voorkomende claims zag (40 procent), waren de gemiddelde kosten het laagst in de top tien. Dus terwijl Milanese motorliefhebbers hun genegenheid kunnen betalen door regelmatig naar de garage te gaan, kunnen hun portemonnees iets minder te lijden hebben. Ondanks het feit dat Mercedes-Benz in brede kring op basis van de gegevens betrouwbaarder lijkt, werd een op de vier garanties tegen een gemiddelde kostprijs van 559,99 euro opgeëist – de op twee na hoogste prijs na Porsche en BMW.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om meer te weten te komen over de wereld van Honda.

Contactgegevens

Via info @ civicclubholland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden