Soms heb je gewoon een auto nodig. Maar wie wil er €70 per dag of meer betalen op een huurauto? Doe onderzoek voordat je aankomt op de locatie van de huurauto. Deze zeven trucs zullen je helpen om een goedkope huurauto te scoren en geld te besparen op je volgende road trip.

 

1. Sla de luchthaven over

Zeker, huren op de luchthaven is handig als je op deze bestemming vliegt. Maar dankzij de luchthaventoeslagen kan dat gemak extra nadelig zijn. Verhuurbedrijven op het vliegveld berekenen vaak extra geld allerlei onbeduidende diensten, hoewel dat niet bij alle vliegvelden het geval is.

In de buurt van Schiphol bevinden zich tal van andere autoverhuurbedrijven, zoals Bert Jonk Autoverhuur. Bekijk van tevoren welke opties er in de regio zijn en houd rekening met de kosten van het transport naar de verhuur. Zo kun je vrij snel inschatten of je beter op het vliegveld of juist in de dichtstbijzijnde stad wilt huren.

 

2. Online winkelen

Kijk naar vergelijking websites om je opties te bekijken en je te beperken tot de beste deal. Ga vervolgens naar de site van het autoverhuurbedrijf. Misschien vind je op die manier nog meer korting. Houd er rekening mee dat vooruitbetaald huren meestal niet kosteloos te annuleren zijn.

 

3. Zoek naar goedkope huurauto’s

Er zijn een aantal grote, bekende autoverhuurbedrijven. Maar ook lokale verhuurbedrijven strijden mee om jouw reservering, vaak tegen een lager tarief dan grote verhuurbedrijven. Die besparingen vermenigvuldigen zich over langere reizen.

 

4. Kies voor zuinige auto’s

De kleinste auto’s zijn meestal het goedkoopst en daarom worden dezen het meest waarschijnlijk  geboekt. Je kunt dit in uw voordeel gebruiken, omdat er kans is dat de goedkoopste optie niet beschikbaar is. Je krijgt dan automatisch een grotere auto voor hetzelfde geld. Een te kleine auto boeken is in ieder geval niet aan te raden, dat komt de gezelligheid tijdens een roadtrip vaak niet ten goede.

 

5. Vasthouden aan één chauffeur

De meeste autoverhuurbedrijven rekenen een dagelijkse vergoeding voor het toevoegen van een extra bestuurder. Die vergoeding is meestal meerdere euro’s per dag, maar kan variëren per locatie. Er zijn wel verhuurbedrijven waarbij de partner niet als extra chauffeur wordt gezien. Het is in ieder geval een optie om eenvoudig geld op te besparen.

 

6. Prijs van benzine

De meeste verhuurbedrijven verwachten dat je je huurauto inlevert met een volle tank en rekenen extra kosten als ze de tank moeten bijvullen. De brandstofprijzen verschillen per tankstation. Bij de snelweg liggen de prijzen per liter aanzienlijk hoger in vergelijking met een onbemand station op een industrieterrein. Ook het tijdstip van tanken kan uitmaken: in het algemeen tank je ’s ochtends goedkoper dan ’s avonds.